Winkelverlichting

Heeft u een winkel of gaat u uw winkel verbouwen? U wilt er natuurlijk een fantastisch concept van maken. Wat vaak vergeten wordt, is de noodzaak van goede winkelverlichting. Deze verlichting maakt of breekt het interieur en de uitstraling van de winkel. Goede winkelverlichting leidt klanten door de winkel en zorgt voor een beleving. Door voorafgaand goed na te denken over verlichting kunt u een omzetverhoging van 5% realiseren, wijzen onderzoek van Philips uit. Belangrijk hierin is dat er goed gekeken wordt naar het winkelconcept en het versterken daarvan.

Wanneer een gaaf winkelconcept wordt belicht met tl-verlichting wordt de plank volledig mis geslagen. Aangelichte producten kunnen juist een spel van licht en donker creëren, waardoor een beleving wordt neergezet die de winkel een prachtige uitstraling geeft.

Ook hierin zijn een aantal dingen van groot belang voor de winkelverlichting. Denk hierbij aan de kleurweergave. Wat werkt voor de winkel en voor uw producten. Ook de licht afgifte is van groot belang. Als een product wordt uitgelicht door een lamp met een lage licht afgifte is de impact minder groot dan bij een lamp met een hoge licht afgifte.

Een Philips SLM led is een mooi voorbeeld van een goede retail lichtbron/lamp. Deze heeft een zeer hoge kleurweergave, hoge lichtafgifte en een lange levensduur. Hierdoor komen de producten tot leven en zullen aantrekkelijk gevonden worden door uw klanten.

Omzet verhogen aan de voorkant, kosten besparen aan de achterkant

Winkelverlichting is een middel om meer omzet te genereren en de uitstraling van de winkel te versterken. Lichtstudio Lx komt graag op locatie om te kijken wat er in het huidige concept verbeterd kan worden. Voor nieuwe concepten maken wij lichtplannen en lichtberekeningen. Een mix van effectieve verlichting en decoratieve verlichting zorgen ervoor dat uw winkel een beleving wordt.

Ook adviseert Lichtstudio Lx over de mogelijkheden van EIA regeling. De energie investering aftrek houdt in dat ondernemers die energiezuinige verlichting aanschaffen in 2016 een belastingvoordeel van 58% kunnen krijgen over de investering. Dit is ook voor winkelverlichting mogelijk.

Wilt u meer weten over winkelverlichting? Bel of mail ons gerust! Voor meer informatie en foto’s van winkelverlichting, kunt u ook terecht op de website www.winkelverlichtingspecialist.nl.

Graag zelf even kijken? Download onze nieuwe catalogus 2016 met daarin veel verschillende armaturen specifiek geschikt voor de retail.