Vitrineverlichting

Ieder die wel eens te maken heeft gehad met vitrineverlichting weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn om de juiste verlichting te vinden. Zeker bij specialistische producten zoals goud, zilver en andere metalen bij bijvoorbeeld een juwelier. Door slechte vitrineverlichting kunnen producten een volledig andere kleur krijgen. Dit geldt ook voor de food sector. Een lekkere biefstuk bij de slager wordt groen en een smakelijk uitziende haring lijkt op een vis van vier weken oud.

Een nadeel van vitrines is het vaak aantal wisselende producten, hierdoor is het lastig om een goed product aan te bevelen. Iedere retailer moet goed nadenken over de wensen van de vitrine, want goud is geen zilver en biefstuk geen kip. De vitrineverlichting moet van zeer hoge kwaliteit zijn op het gebied van kleurechtheid ( CRI ). Dit houdt in dat de kleurechtheid, niet de kleur, zodanig bij het daglicht in de buurt moet komen dat er zo min mogelijk vervuiling in het kleurenspectrum optreedt. Daarnaast is de kleur zelf zeer belangrijk. Brood heeft een mooie geel / rode kleur nodig om het brood er smakelijk uit te laten zien. Terwijl vlees en vis meer roodtinten nodig hebben.

Ook van groot belang is Uv-straling. Uv-straling zorgt voor een versnelling van het verkleuren bij vlees en vis, waardoor de producten er sneller oud uitzien. Dit kan voorkomen worden door LED.
De Uv-straling hiervan is te verwaarlozen.

Ook een voorkomend probleem is de beperkte ruimte in een vitrine. Zeker met de opkomst van LED verlichting zijn hier goede oplossingen voor omdat LED minder ruimte nodig heeft.

Zoals u kunt lezen is vitrineverlichting van groot belang in uw winkel en daar moet goed over nagedacht worden. Lichtstudio Lx denkt graag met u mee en adviseert over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over vitrineverlichting?