U gaat een bedrijf starten, een winkel beginnen of een restaurant openen. In gedachten heeft u alles op het gebied van de indeling en het interieur al helemaal voor de geest. Maar over het lichtplan heeft u wellicht nog niet nagedacht. Dit is logisch omdat verlichting vaak niet het eerste is waar men aan denkt, maar het is enorm belangrijk in elke onderneming om met een goed doordacht lichtplan te starten. Verlichting kan uw winkel, restaurant etc. maken of breken. Het versterkt uw interieur en brengt beleving in uw onderneming. Het geeft de ruimte een ziel. Een goed lichtplan houdt rekening met veel punten waaronder de sfeer, uitstraling, toepasbaarheid, lichtsturing etc. Verlichting is goed te verwerken in het interieur mits er in het voortraject aandacht aan is besteed. Denk aan inbouwverlichting in vitrines, aan de wand, koven en plafonds.

Wat zeer belangrijk is bij een lichtplan, is dat er gedacht wordt vanuit een visie die aansluit bij de interieurarchitect of -stylist. Het versterken van het interieur door op strategische punten verlichting aan te brengen. Het gebruik van hoogteverschillen in verlichting, de kleur en toepasbaarheid zijn punten waarover nagedacht moet worden. Evenals de mogelijkheid van montage. Inbouw- of opbouwarmaturen. Of kunnen er armaturen aan de wand gemonteerd worden? Dit zijn allemaal vragen die in het voortraject gesteld worden om een lichtconcept op maat te maken. Geen enkel pand is hetzelfde en met verlichting kan er meer diversiteit gecreëerd worden.

Lichtplan op maat

Een creatief lichtplan wordt op een tekening getoond, maar de uitstraling van verlichting is moeilijk vast te leggen op een tekening. Goede voorlichting over de mogelijkheden is zeer belangrijk in het voortraject. Hoe eerder er over verlichting wordt nagedacht, hoe beter het eindresultaat wordt. Lichtstudio Lx maakt lichtplannen en is een sparringpartner voor de architect en installateur. Hierdoor komen creativiteit en techniek samen voor het beste eindresultaat.

Wilt u meer weten over wat een goed lichtplan voor u kan betekenen? Bel of mail ons gerust!