Etalageverlichting

De etalage is het uithangbord van een winkel. De etalage bepaalt mede of bezoekers naar binnen stappen of dat zij de winkel voorbij lopen. Het is van groot belang om de etalage zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Verlichting is daarbij van essentieel belang.

Juiste etalageverlichting zorgt ervoor dat klanten zien dat de winkel geopend is. Verlichting maakt producten aantrekkelijker. Door goede etageverlichting creëert u een eyecatcher en trekt u meer klanten naar uw winkel. Ook de kleur van de verlichting is een belangrijk punt. De producten dienen op een juiste manier gepresenteerd te worden en door de juiste verlichting te gebruiken versterkt het aankoopgedrag van de potentiële klant. Onderzoek van Philips toont aan dat er 5% omzetverhoging behaalt kan worden door de juiste verlichting in een winkel.

Noodzakelijk om te weten bij het verlichten van de etalage is het type glas wat gebruikt wordt en de invloed van het natuurlijke licht. De zon kan er voor zorgen dat het van buiten lijkt of de winkel gesloten is. De juiste etageverlichting zorgt dat er voldoende licht wordt aangebracht en dat hetzelfde effect op een zonnige dag wordt bereikt.

Ook is in de etalage het zogenoemde ‘modelling’ belangrijk. Dit is op een bepaalde manier aanbrengen van licht op een object. Er zijn diverse manieren van ‘modellen’ , de juiste wijze hiervan wordt bepaald naar aanleiding van de marketing van het merk. Met goede ‘modelling’ en de juiste etalageverlichting wordt de etalage het gezicht van de winkel.

De types verlichting die gebruikt worden in de etalage zijn gastontlading spots (cdm-t ) en high-power LED spots. Deze lampen hebben een hoge lichtafgifte, zijn zuinig en geven een goede kleurweergave bij een goed product. Erg belangrijk is hierbij te letten op de kleurweergave van de lampen. De kleur van producten moet versterkt worden, maar niet van kleur veranderen.

Wilt u meer informatie over etalageverlichting?