Besparen op verlichting

Besparen op verlichting is in de meeste situaties realiseerbaar. Met de kwalitatief hoogwaardige LED’s van Philips en Osram zijn besparingen tot wel 80% te verwezenlijken. De grootste boosdoeners zijn de bekende halogeen lampen. Deze lampen worden in veel woonhuizen, winkels en bedrijven gebruikt. De lampen zijn gemakkelijk en snel vervangbaar door LED retrofit lampen. De terugverdientijd is korter dan één jaar en zeer geschikt voor een snelle besparing. De ouderwetse gloeilampen zijn ook nog steeds zichtbaar. Een gloeilamp van 53 watt kan vervangen worden door een LED lamp van 7 watt en heeft dezelfde licht afgifte. Dit is een enorme besparing op de energiekosten van verlichting.

Heeft u een complexere situatie in uw pand? Denkt u hierbij aan gedimde verlichting of hoge lichtopbrengst in uw kledingwinkel , dan zijn er andere oplossingen toepasbaar op het besparen van verlichting. LED verlichting laat zich prachtig sturen mits het op de juiste manier toegepast wordt en daar schort het veelal in bestaande situaties aan. Ongestraft een halogeen lamp vervangen om besparing te creëren betekent niet dat de lampen goed dimbaar zijn. Gasontladingslampen, zoals de elite variant van Philips, heeft een bijzonder hoge lichtafgifte en een zeer goede kleurweergave. Zeker waar u veel licht nodig heeft is LED nog niet altijd de beste oplossing.

De overheid geeft op bepaalde types verlichting subsidie. Dit is de Energie Investering Aftrek. Bepaalde LED lampen vallen hieronder, maar ook een aantal gastontlading lampen. De subsidie wordt toegekend als de lampen zeer efficiënt zijn, er een gedegen besparing gerealiseerd wordt en als het te besteden bedrag € 1.500 of hoger is. Lichtstudio Lx helpt ondernemers en bedrijven deze besparingen te realiseren.

Benieuwd wat voor besparing er in uw bedrijf te realiseren valt?

U kunt in de meeste gevallen uw besparing op de energiekosten berekenen via onze online besparingscalculator. Voor vrijblijvend advies, vragen en informatie kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met onze servicebalie.

Ampèrestraat 18V
3861 NC Nijkerk

Tel: 033 246 41 82
info@lichtstudiolx.nl