Geplaatst door op 23 augustus 2017 in Uncategorized
12% prestatieverbetering door juiste verlichting

Veel mensen besteden heel wat tijd op kantoor. Al die tijd is van invloed op ons welzijn. Elizabeth C. Nelson, promovendus Biomedical Engineering aan de Universiteit Twente, vond het tijd om te onderzoeken wat de effecten zijn als hierin aanpassingen worden aangebracht. Met andere woorden: wat doet een andere kantooromgeving met ons?

Betere prestaties

Het blijkt dat personeelsleden beter presteren als aandacht besteed wordt aan de werkomgeving. Zelfs 12% beter door verlichting op kantoor dat volgens onze biologische klok werkt. Er werd onderzoek gedaan op gebied van:

  • natuurlijke ruimte
  • juiste verlichting
  • gezonde voeding
  • mentale balans
  • lichamelijke beweging.

Op alle gebieden werd vooruitgang geboekt als hier meer aandacht aan besteed werd door de personeelsleden. Zowel in het objectieve onderzoek als in de ervaringen van de deelnemers zelf.

Opbouw onderzoek

Het onderzoek werd door de Universtiteit Twente en CBRE (internationaal huisvestings- en vastgoedadviseur) uitgezet voor 7 maanden. In de eerste 2 maanden zijn data verzameld conform de huidige situatie. Daarna zijn de volgende 5 maanden iedere maand aanpassingen gedaan: meer planten, verlichting o.b.v. biologische klok, gezonder eten en meer ontspanning en beweging.

De resultaten van het onderzoek zijn overzichtelijk in onderstaande infographic weergegeven:

Op naar..?

meer aandacht voor een gezondere werkomgeving. Want het helpt echt!